bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Skrotpladsen ved Ryd

Var forbi skrotpladsen ved Ryd med Dix, Zapped, Thuekr og Avania fra abandonforum.dk

Skrotpladsen ligger i Kyrkö mosse, ca 2 km uden for Ryd på vej 119.
GPS-koordinaterne er: 56.4667N - 14.6525ØI slutningen af 1930’erne slog Åke Danielsson sig ned ved mosen vest for Ryd og begyndte at grave tørv. I længden var det ulønsomt, og i 1940’erne gik han over til at skrotte biler.Hans skrothandel lå ved den gamle vej mellem Ryd og Hässleholm. I 1960’erne blev der bygget en ny hovedvej, og der kom ikke længere kunder forbi skrothandlen. Bilerne blev stående i vejkanten, og langsomt fik stedet lov til at forfalde.

I dag kan man opleve et sælsomt skovlandskab med over 100 gamle, rustne bilvrag fra især 1940’erne og 1950’erne, som langsomt er ved at gå i opløsning i skovbunden.

Malingen er for længst skallet af bilerne, og rusten har forvitret metallet. Grene og buske gror op gennem vragene, som er ved at gå i ét med skoven. De fleste biler er ribbet for løse dele, ofte er der kun den ydre form tilbage – og så rattet.Natur eller kultur?
Her har naturen gået sin gang. Man kan gå rundt og betragte de mange modeller og former og vil måske spørge sig selv, om det man ser, er natur eller kultur. Der er en sær blanding, hvor naturkræfterne til sidst vinder.

Lidt flere billeder her
http://www.abandon.dk/skrotpladsen%5Fryd/

Ingen kommentarer: