bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Rundetårn



Rundetårn er Europas ældste fungerende observatorium, og her er blevet kigget stjerner lige siden Christian 4. byggede det i 1642.
I dag er det længe siden videnskabsmændene forlod den store stjernekikkert, men observatoriet bliver flittigt brugt af amatørastronomer og tårnets mange gæster.



Rundt om observatoriet løber en udendørs platform med udsigt over København.
Vejen til toppen går via den hvilkalkede sneglegang, der også fører til den gamle bibliotekssal midt i tårnet. Udformning er lavet, så en hestevogn kunne køre op til biblioteket.



I forbindelse med ombygningen af de øverste etager over kirken var jeg på rundvisning gennem cphadd.com

Der er sket en ombygning af de øverste etager i tårnet.
Her var oprindeligt indrettet værelser med instrumenter og overnatningsmuligheder for astronomerne, og herefter har de to etager fungeret som lejlighed for tårnets inspektører.



Men d. 6. september 2007 blev lejligheden nedlagt, og den nuværende direktør og hans familie flyttede fra rundetårn efter 25 år på toppen. Nu er den gamle bolig forvandlet til nye og moderne kontorer for tårnets administration, der hidtil har haft hjemme i det lille kontor på 20 m² nede ved udstillingssalen.



Kyssebænken


Som urban explorer holder man øje med de små detaljer som giver turen et ekstra pift. Det hule rør i midten af rundetårnet synes jeg i sær var spændende.



Tårnets hjemmeside
http://www.rundetaarn.dk

Ingen kommentarer: