bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Asserbohus

Asserbohus blev bygget i 1933 som luksushotel af antikvitetshandler Henry Skånstrøm. Bygningerne ligger ikke langt fra den nordlige strand i Asserbo i Halsnæs Kommune. Hovedbygningen er på i alt 2306 m².

Arkitektonisk er bygningen efter sin tid. De første bygninger er opført som bindingsværk, hvilket gør at bygningerne ikke er fundet bevaringsværdige. For en stor dels vedkomne er Asserbohus bygget af genbrugsmaterialer, bl.a. stammer søjlerne i gildesalen fra et større sejlskib.

Fra 1957 til 1978 husede Asserbohus en kostskole, hvor blandt andre advokat Knud Foldschack har gået.

Fra 1978 har Asserbohus været ejet af Tvind. Tvind drev en efterskole fra 1978 til 2004, på samme måde som de øvrige efterskoler Tvind driver.

I 2006 blev bygningerne sat til salg hos ejendomsmægler Sadolin & Albæk. Det sidste rygte jeg har læst på nettet er at nogle vil rive bygningerne ned og udstykke 16 sommerhusgrunde. Men ideen har mødt noget modstand.

Var en tur deroppe med Zapped. Vi fik en snak med en flink lokal beboer som fortalte os lidt om stedets historie. Vi fik set en masse små detaljer og fik et godt indtryk af hvordan skolen har været. Meget spændende sted.Se mange flere billeder her
http://www.abandon.dk/asserbohus%5Ftvind%5Ffriskole/

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hey! Fede billeder du/I har fået skudt derude. Hvordan lykkes det at komme ind? Var derude og idag og kunne umiddelbart ikke finde nogen "indgang".

Mvh Daniel