bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Radiohuset og koncertsalen

Som urban explore er bygninger med masser af historie i sig mest interessante. Ofte har man gået og drømt om at kigge inden for i lang tid. Pludselig kommer der en periode hvor bygningen står tom af forskellige grunde - konkurs, renovering, nye ejere, nedrivning eller en periode uden brug.
De fleste spørger hvorfor man ikke bare kigger ind mens bygningen er aktiv. Det korte svar er at urban explores vil se alt - også de områder som kun har været for ansatte.

Radiohuset på Frederiksberg som blev bygget i en tid, hvor radio var ved at rejse sig fra pionerstadiet til et decideret massemedie er en af de spændende bygninger.
I mange år har jeg gået og stirret op på tårnet og tænkt det som noget særligt.

Radiohuset er tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen, ligesom det også er Lauritzens tegnestue, der står bag TV-Byen i Søborg, DR Byen i Ørestad samt distriktshuset, som er tre identiske bygninger, der huser tre af DR's regionaler: DR Fyn, DR Kanal 94 og DR Nordjylland.

Byggeriet af Radiohuset begyndte i maj 1936 og i december 1940 kom det første program i luften fra Radiohuset. Det blev til mange gode år på Frederiksberg.

Fra 2007 var det slut med TV-Byen og Radiohuset som medarbejderne kendte dem. DR flyttede ud i DR Byen i Ørestad. Radiohuset bliver hvor det er, men med nye beboere; Det Kongelige Danske Musikkonservatorium skal fremover fylde huset med toner.


Flere billeder
http://www.abandon.dk/radiohuset/

Historien om radiohuset
http://da.wikipedia.org/wiki/Radiohuset

Ingen kommentarer: