bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Højhusene i Rødovre - den sidste respekt

AAB's to højhuse på Agerkær og Ruskær i Rødovre skal rives ned. Husene blev landskendte, da beboerne blev evakueret under en storm, fordi myndighederne frygtede de ville styrte sammen.

En fornyelse af husene blev estimeret til at ville koste 340 millioner kroner og det er næsten lige så meget som nye huse ville koste.

Genhusningen af beboerne skete fra august til december 2007, og nedrivningen skulle efter planen i gang i starten af 2008.

Et fund af den sundhedsskadelige miljøgift PCB, der er brugt i overfaldebehandlingen på gulve på svalegange og altaner, kan dog forhøje prisen på nedrivning af højhusene. Overfladen skal fjernes, før husene kan rives ned.

Til glæde for Urban Explorers får højhusene derfor lov at stå lidt længere til der er taget hånd om PCB’en.

Det er blevet til mange ture derud. Dels er husene et spændende kapitel i dansk byggeri og dels er det et spændende at kigge i de forladte pulterrum, som gemmer mange årtiers historie omkring den danske arbejderklasse.
Lidt flere billeder fra stedet
http://www.abandon.dk/hoejhusene_roedovre

En film om byggeriet af højhusene
http://ing.dk/artikel/76656-film-fra-1950erne-viser-fejl-i-roedovres-hoejhuse

4 kommentarer:

ACJ sagde ...

hvornår har du været forbi og ta billeder?? var frbi idag, og desværre er det umuligt at komme ind idet de har lukket alle indgange på 1ste sal så man kun kan se kælder og stuen :-(

Jan Emil Christiansen sagde ...

Kan ikke helt huske hvornår jeg var der. Der er 2 huse - har du været i begge?
Da jeg var der kunne man bare gå til toppen.

ACJ sagde ...

Jeg var rundt om dem begge for at se om det ikke kunne lade sig gøre at komme ind, men desværre var begge huse bommet til med plader så det var umuligt at komme ind, :-(

Jan Emil Christiansen sagde ...

Sært.