bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Christian IV's Bryghus

Var forbi Christian IV's Bryghus som ejes af tøjhusmuseet. Bygningen har stået tom i mange år.


Bygningen er kendt som Christian IV’s Bryghus, men er oprindelig en del af Københavns befæstning, som Christian IV moderniserede omkring 1608.

Men allerede otte år senere mistede bygningen sin betydning som militært anlæg. Christian IV havde nemlig anlagt Christianshavn med den nye bydels fremskudte kæde af volde og bastioner. Kongen beordrede bastionen taget i brug som bryghus, hvor der skulle brygges øl til militæret. Til det formål fik huset tilført et højt tagværk med spidse gavle og skifertag over den kraftige underbygning.

Samme dag som jeg kiggede forbi var nogle ingeniører ved at udarbejde en rapport. Deres anbefalinger bruges til forbedringer inden bygningen kan tages i anvendelse igen.

Slots- og Ejendomsstyrelsen har længe haft et ønske om at bringe bygningen i anvendelse og åbne den for offentligheden. En grundlæggende forudsætning for, at Chr. IV's Bryghus kan åbnes er, at bygningen bliver brandsikret.

Det er planen, at store dele af det i alt syv etager store hus skal bruges til offentlige formål som fx udstillinger eller andre kulturelle formål.



Glæder mig til der kommer liv i de store rum igen.

Mange flere billeder her
http://www.abandon.dk/Chrristian_IV_Bryghus/

Ingen kommentarer: