bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Assens Sukkerfabrik

Assens Sukkerfabrik og dens fire saftstationer er opført i 1883-84. Fabrikken blev anlagt uden for Assens for at kunne udnytte den nærliggende havn, den nyanlagte jernbane, vandet fra Kærum Å og ikke mindst byens arbejdskraft. Sukkerfabrikken fremstillede oprindelig rå- og puddersukker, men blev i 1963 ombygget til melisproduktion.


Sukkerfabrikkens ældste del, som er tegnet af arkitekt Ove Petersen, består af grundmurede teglstensbygninger i forskellige størrelser. Anlægget er udvidet og forandret løbende siden opførelsen i 1884. Nogle af de senere udvidelser er tilpasset den oprindelige byggestil, mens andre bryder radikalt hermed. Da fabrikken i 1963 blev ombygget til melisproduktion, blev der desuden opført en række siloer.


Jeg elsker store fabriksbygninger fra industrialiseringen. Arbejdsmiljøet har helt sikkert været elendigt. Men går hele tiden og tænker på jeg gerne ville have arbejdet sådan et sted.


Mange flere billeder fra sukkerfabrikken her
http://www.abandon.dk/sukkerfabrikken_assens/

Området omkring Assens har generelt en spændende historie med masser af gammelt industri.




Lidt flere billeder her
http://www.abandon.dk/assen_industri/

4 kommentarer:

steenflemming.dk sagde ...

Jeg holder utroligt meget af dine meget realistiske og smukke fotos omkring alle de forladte virksomhedder. Tænk hvis de kunne fortælle deres historie.

Unknown sagde ...

Tak for kommentaren.

>Tænk hvis de kunne fortælle deres historie.

Ja det kunne være spændende. Er dog også underholdende at gå og lave sin egen historie i hovedet.

Gobba sagde ...

Hej Jan. Det har været en fed tur til Assens, ser det ud til. De sidste billeder, fra den gamle DSB-remise, er de også fra Assens eller omegn?

Mvh. Jakob.

Unknown sagde ...

http://www.sfvj.dk - kig også på deres links. Der er MANGE spændende oplevelser med fut i.
Det er en dyr hobby at lege med rigtige toge, så en del af projekterne er gået døde. Så der er meget "abandon" rundt omkring.