bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Marmorkirken

Frederiks Kirke eller "Marmorkirken" som den kaldes i daglig tale. Under Frederik den femtes og arkitekten Nicolai Eigtved tog en stor og fornem byplanlægning form. Sct. Annæ Plads, Bredgade, Amaliegade og Frederiksgade udbyggedes til det nuværende udseende.

Arkitekten Eigtved døde i 1754, og den franske arkitekt Jardin fortsatte byggeriet efter et revideret udkast. Arbejdet skred nu langsommere frem, hæmmet af strammede bevillinger, for til sidst at standse efter ordre fra Christian den syvendes kabinetsminister Struensee 1770.



Først i slutningen af det 19. århundrede fuldførtes byggeriet. Tietgen havde i 1870erne købt ruinen og de tilstødende grunde for derefter at lade professor Meldahl lave et nyt udkast og fuldføre den kirken, der endelig indviedes den 19. august 1894.

Lucky Luke og jeg havde besluttet os for en tur til toppen. Men først var vi inde i kirkerummet og få syndernes forladelse. Vildt flot må man sige.


Derefter gik det ellers mod toppen. I følge bøgerne var vi 60 meter oppe, hvilket som sådan ikke er så højt. Kirken ligger dog i et meget spændende område, så vi manglede ikke noget at kigge på.



Flere billeder
http://www.abandon.dk/marmorkirken/

Ingen kommentarer: