bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

De gamle landevejskroer

Før nutidens biler og motorveje var tempoet et lidt andet når man skulle fra A til B. Der skulle bruges både mad og hvile undervejs.
Det var ikke ualmindeligt med landevejsrøvere som i de gamle eventyr.
I løbet af middelalderen udvikledes derfor et netværk af landevejskroer og færgesteder. Baggrunden for oprettelsen af dette netværk var kongemagtens ønske om at sikre de rejsende tryghed under deres rejse. Således blev beliggenheden af de kongeligt privilegerede landevejskroer fastlagt ved lov.
I dag kan vi køre fra København til Skagen uden overnatning, så antallet af landevejskroer er reduceret kraftigt. Der er dog noget hyggeligt og dansk over et kroophold, så en gang om året sætter jeg tempoet med en dagens ret og et hvil.

Som Urban Explorer kigger jeg også en gang i mellem på de kroer som er lukket ned. Man kan stadig mærke tiden går lidt langsommere så snart man træder inden for.


Et par billeder mere
http://www.abandon.dk/ronnede_kro/

5 kommentarer:

ACJ sagde ...

det ser rigtig godt ud indvendig, der har heldigvis ikke været vandaler og ødelægge noget, er der opsyn med kroen som man kan spørge om lov til at komme ind og kigge? svaret kan evt. sendes til min email :-)

Jan Emil Christiansen sagde ...

Det er meget længe siden jeg var der, så kender ikke status.

ACJ sagde ...

Okay Jan, tænkte på at høre dig om hvordan du fik adgang, du er velkommen til at maile svaret til min email :-)
Acj

Jan Emil Christiansen sagde ...

Det er halvdelen af det sjove at finde ud af hvordan man får adgang. Det vil jeg ikke snyde dig for ;-)

ACJ sagde ...

Det er bare helt iorden Jan, har nu været mange steder og er nu lidt af en sporhund til at finde indgang uden at nogen bemærker noget, :-)men skal derind ;-)