bloggen er flyttet til URBEX.ABANDON.DK / The blog has moved to URBEX.ABANDON.DK

Sider

Skjulte rum - glemte steder

Ledte efter en julegave til mig selv og fandt denne bog, som indeholdt et par spændende steder jeg ikke har besøgt endnu. Flotte billeder og gode beskrivelser.



Skjulte rum – glemte steder er en fotokunstbog, der beretter om små og store rum, hvortil offentligheden normalt ikke har adgang. Rum, der findes på landets herregårde, pumpestationer, slotte, kirker, fabrikker, klostre, hospitaler, retsbygninger, museer, m.m. Det er ikke de præsentable rum eller steder, den handler om, men de rum som sjældent eller aldrig benyttes. Det er alle rum og steder, der har særlige visuelle kvaliteter: arkitektoniske, byggetekniske eller kulturhistoriske kvaliteter i form af udsmykning eller særligt indhold.

Bogen præsenterer lokaliteter af mange slags: loftsrum, tårnværelser, kældre, køkkener, driftsbygninger, havebygninger, pavilloner, men også de rum, som måske kun fungerer som gennemgangsrum, pulterrum, eller blot henstår mere eller mindre tomme. Indimellem kan det være bygninger, som er næsten tilgroede og måske i stærkt forfald, men hvor bygningens oprindelige skønhed stadig kommer til udtryk.

Billederne fra de enkelte lokaliteter ledsages af en kort tekst om stedet og dets historie skrevet af historikeren og journalisten Anette Molbech.

Fotograf: Kurt Rodahl Hoppe

ISBN 13: 9788717040533
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Trykt i: 2009
Sprog: Dansk
Sider: 224 ill. i farver

Ingen kommentarer: